Tilmelder...

Tak for din tilmelding

Du kan til enhver tid afmelde dig igen ved at følge linket "afmeld" i nyhedsmailene.

Aktiviteter og fællesskaber

 

Det er vigtigt at holde sig både fysisk, mentalt, socialt og spirituelt aktiv, da det styrker din mentale sundhed. Har du mulighed for at være en del af fællesskaber og gøre aktiviteterne sammen med andre, er der ekstra mentale sundhedsfordele at hente. Og sidst, men ikke mindst, skal det være meningsfuldt for dig.

 

Der er en lang række klubber, foreninger mm., der tilbyder aktiviteter og events, der passer ind i alle vores forskellige interesser og livsstile. Hvad end du elsker litteratur og søger et bogfællesskab, har et ønske om at opholde dig mere i naturen eller har en passion for at fiske, synge, løbe, svømme, strikke eller noget helt andet.

 

Her på siden finder du en række bud på aktiviteter, som du kan undersøge nærmere eller lade dig inspirere af til at finde aktiviteter og fællesskaber i dit nærområde.

 

 

Vidste du, at fysisk aktivitet ikke bare styrker din fysiske sundhed, men også din mentale sundhed? Igennem fysiske aktiviteter vil du bl.a. kunne koble fra hverdagens bekymringer og stress – ”at bruge energi, giver energi”. Du kan læse mere om fordelene ved fysisk aktivitet i brochuren her.

 

At være i naturen er godt for vores mentale sundhed. Tænk over, hvad du godt kan lide at lave, og overvej, om det kan kombineres med at være i naturen. Fx. en løbetur, at læse en bog, tegne, dyrke yoga, sludre med din ven eller lufte hunden. Du kan læse mere om natur og mental sundhed i brochuren her.

 

Det kan desuden styrke din mentales sundhed at være kreativ. Det gælder hvad end du deltager i foredrag, kunstudstillinger og forskellige forestillinger, eller om du selv udfolder dine kreative evner. Læs mere om kreativitet og mental sundhed i brochuren her.

 

Lad os sammen tage det første eller næste skridt, for mental sundhed er noget, vi skaber sammen!

Aalborg bibliotekerne

Aalborg Kommune

Aalborg Bibliotekerne byder på aktiviteter, koncerter, debatter, caféer og meget mere - for alle borgere og for alle aldre.


Besøgstjenesten

Røde Kors Hovedstaden

Følelsen af ensomhed kan ramme alle uanset alder. Måske er familien er langt væk eller gået bort, måske er det svært at komme ud pga. et handicap, eller måske er det bare svært at få skabe relationer til andre. Så er det rart at få besøg af én, der lytter – eller en, der deler ens interesse for bøger, film eller musik. I Besøgstjenesten møder man hinanden på tværs af alder, kultur og beskæftigelse, og tjenesten giver mulighed for at skabe en fast relation til et andet menneske.


Boblberg

Det bobler med fritidsinteresser i din kommune – find eller skab fællesskaber med Boblberg i dit lokalområde.


Bogvenner

Røde Kors Hovedstaden

Mange mennesker holder meget af at læse bøger, lytte til bøger eller få bøger læst højt og at drøfte litteratur. Men de mangler nogle at dele deres interesse med, så her er det muligt at dele litteraturoplevelser med andre.

Bogvenner er et samarbejde mellem Røde Kors Hovedstaden og Københavns Biblioteker.

 


Cykling uden alder

Cykling uden alder er på en vigtig mission: At give ældre ret til vind i håret. Derfor sørger hundredvis af frivillige piloter for, at de ældre på landets plejecentre kommer ud i rickshaws og mærker den friske luft. Det handler om fællesskaber på hjul.


Danmark spiser sammen

I uge 17 spiser Danmark sammen - med fællesspisning landet over. En af visionerne i projektet er opfordringen om at mødes med nogle, vi ellers ikke taler med til daglig, for at spise sammen.


Dansk Fritidsfiskerforbund

Læsø Kommune

Dansk Fritidsfiskerforbund er en landsorganisation for fritidsfiskere med 2.000 medlemmer i 20 lokalforeninger. Forbundet har eksisteret igennem knap 40 år - til stor fordel for fritidsfiskeriet.


Etape København

DGI Storkøbenhavn

Fem etaper – ét fælles marathon. Få en uforglemmelig oplevelse over fem hverdagsaftener, der viser dig unikke sider af den danske hovedstad og udfordrer dig som løber uanset dit niveau. Etaperne afvikles på hver sin rute med forskellig distance og i forskelligt terræn - og alt sammen med København som kulisse.

 


Familiespejd

Det Danske Spejderkorps

Familiespejd giver spejderoplevelser for hele familien, hvor forældre og børn sammen deltager i alle aktiviteter. Med Familiespejd kan man give børn fra 3-6 år spændende og udfordrende oplevelser, hvor børnene er aktive i naturen. Og det er oplevelser, børnene får sammen med deres familier.

 


Find foreninger og tilbud hos Frivilligcenter Slagelse

Slagelse kommune

Der er en bred vifte af frivillige sociale tilbud i Slagelse Kommune. Hos Frivilligcenter Slagelse finder du den 'Den Sociale Vejviser' - en oversigt over sociale tilbud, der er baseret på frivillighed. Målet for guiden er at gøre det nemt at finde tilbud, som passer lige præcis til dine behov.


Folkevandringen

Folkevandringen er Danmarks nye Walk & Talk - for enkeltpersoner og organisationer. Det handler om at komme væk fra hverdagens trummerum og ud i naturen i fællesskaber.


Fritidsportalen

Aalborg Kommune

 Find aktiviteter og book lokaler i Aalborg Kommune med Fritidsportalen.

 


Frivillig i Røde Kors Hovedstaden

Røde Kors Hovedstaden

Har du lyst til at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden? Så er det på et infomøde, du kan høre om alle de forskellige aktiviteter, før du beslutter dig for, hvor du vil lægge dit engagement. Der er et hav af muligheder for at blive frivillig.

 


Frivillighuset

Aalborg Kommune

De Frivilliges Hus støtter og synliggør det frivillige sociale arbejde og de frivillige sociale foreninger i Aalborg Kommune. Huset bruges af borgere, frivillige og foreninger eller hvis man arbejder indenfor den sociale sektor. De Frivilliges Hus er stedet, der samler alle tråde i det frivillige sociale arbejde i Aalborg Kommune.

 


Gilleleje Håndbold Klub

Gribskov kommune

I Gilleleje Håndboldklub (GHK) spiller man under mottoet: Når håndbold er sjov for alvor. GHK er hjemhørende i Gribskov Kommune, og klubben deltager med hold i turneringen under Håndboldregion Øst.


Gågrupper

Frederiksberg kommune

Har du lyst til at gå tur med andre? Nu har du mulighed for at deltage i en gågruppe på Frederiksberg, hvor der både er fokus på at få rørt sig og være sammen med andre. Alle kan deltage - også dig, der bruger stok eller rollator.


Helsinge Svømmeklub

Gribskov kommune

Helsinge Svømmeklub er i fuld sving med hold og aktiviteter for alle aldre.


Kreativ yoga

Dansk oplysnings forbund

Kreativ yoga på Frederiksberg tilbyder en række forskellige yoga-kurser og holdundervisning på alle hverdage - hele året rundt. Derudover er det bl.a. muligt at tage en toårig yogalæreruddannelse


Læsø Kunsthal

Læsø Kommune

Læsø Kunsthal byder på en lang række oplevelser. Bl.a. viser kunsthallen udstillinger og faciliterer ny kunstproduktion, og hver sommer arrangerer kunsthallen en litteraturfestival.

 


Mænds Mødesteder

Frederiksberg kommune

Mænds Mødesteder er et rart miljø, hvor mænd kan være sammen om at lave de ting, der interesserer dem – i deres eget tempo og i selskab med andre mænd. Det er en åben invitation til mænd, der har lyst til at skabe et sted, hvor mænd kan mødes og være sammen om alle mulige aktiviteter. Det kunne eksempelvis være en madklub, forskellige slags værksteder, cykelklub, læsegruppe, computer- og internetgruppe osv.

Vil du vide mere, kontakt: Mogens Hallander på tlf. 20201196 eller mail moha@sol.dk


Naturens dag

Det Danske Spejderkorps

Børn og voksne, der bruger naturen, er sundere og gladere. Derfor arrangerer Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet hvert år Naturens Dag for familier anden søndag i september og for skoler og institutioner i ugen op til.

 


Paarup Aftenskole

Dansk oplysnings forbund

Paarup Aftenskole i Odense er en stor aftenskole med en bred vifte af meget forskellige tilbud. Skolen tilbyder kurser inden for alt fra kunst, madlavning og musik til bevægelse, it, sprog og meget mere. Derudover er det også muligt at opleve en række koncerter, foredrag og udstillinger.


Sammen om motion

Frederiksberg kommune

Sammen om motion er et tilbud til dig, der gerne vil være aktiv sammen med andre på en sjov og hyggelig måde i Københavns grønne områ­der. Der findes to motionsnetværk på Frederiksberg; ét for alle og ét målrettet ældre.


Seniorcykling i Valby

DGI Storkøbenhavn

Vil du være med i et cykelfællesskab for seniorer? Få en kop kaffe og mød de andre fredag d. 31. marts 2017 kl. 9.30. Herefter kan du møde op hver fredag kl. 9.30 - forår og sommer 2017.

Første træningsgang vil starte med introduktion og kaffe samt en efterfølgende lille cykeltur i nærområdet. Både almindelig- eller elcykel kan medbringes.

 

Mødested: Aktivitetscenter VOC Valby.

Gl. Jernbanevej 25, 2500 Valby

 

Vil du vide mere, kontakt Hanna Christensen: Hanna.christensen@dgi.dk / 51 18 77 92


SIND skolerne

Dansk oplysnings forbund

SIND Skolerne i Aalborg er målrettet mennesker med mentale udfordringer. Her kan man blive bedre til at finde trivsel i hverdagen, håndtere dagligdagens udfordringer, finde vej til uddannelse eller job - og ikke mindst være en del af et fællesskab.


Sov ude

Det Danske Spejderkorps

Sov Ude er et initiativ fra Det Danske Spejderkorps, hvor formålet er at få mange flere med ud i det fri. Alle, uanset om man er spejder eller ej, inviteres med udenfor til hygge, madlavning, aktiviteter, afslapning og en nat med månen og stjernerne som natlampe.

Sov Ude er en landsdækkende mærkedag, der sætter fokus på de små og store oplevelser, som friluftslivet, naturen og mørket tilbyder.

 


Spring for livet

DGI Storkøbenhavn

Spring for livet er idrætsdagen i København for +60 årige - misionen er at flere seniorer skal dyrke idræt i København.

Spring for Livet giver dig åbne træninger og aktiviteter i København, som du kan deltage i - alene og sammen med andre. Desuden giver Spring for Livet dig årligt mulighed for at deltage i Spring for Livet motionsdagen.

 


Sprogtræning

Røde Kors Hovedstaden

Når man er ny i et land, kan det være svært at finde sig til rette, og især sproget kan udgøre en stor barriere, når man forsøger at skabe sig et netværk. Røde Kors Hovedstaden tilbyder derfor sprogtræning i samarbejde med Københavns Kommune, hvor frivillige hjælper lærerne på udvalgte sprogcentre med undervisningen.

 


Sundhedsdagene på Frederiksberg

Frederiksberg kommune

Frederiksberg bugner af gode, spændende og sjove sundhedstilbud til borgerne. Der er også nogle fantastiske fysiske rammer, der indbyder til leg og bevægelse, og som danner baggrund for alle mulige forskellige måder at være sammen på. Ambitionen med Sundhedsdagene på Frederiksberg er at skabe en fælles platform for formidling af tilbud og aktiviteter til byens borgere.

 


Tigertræning

Tigertræning er en bevægelses-metode for børn og voksne og indeholder elementer af børneyoga, familieakrobatik, kamplege og musik. Holdet bag Tigertræning samarbejder med mange forskellige undervisere, kunstnere og musikere og er altid interesserede i henvendelser fra nye samarbejdspartnere.


Turtjenesten

Røde Kors Hovedstaden

Turtjenesten er en oplevelsesrig aktivitet for de ældre borgere i Københavnsområdet. Røde Kors Hovedstaden stiller minibus, chauffør og turleder til rådighed, som kører deltagerne til og fra deres hjem. Der tilbydes et bredt udvalg af ture. Nogle har fokus på hyggeligt samvær over et lækkert måltid mad. Andre har kulturelle oplevelser i højsædet.


Water Days

DGI Storkøbenhavn

Water Days er en svømme-camp med et hav af aktiviteter, udfordrende svømning og masser af hygge for børn. Water Days foregår i lokale svømmeklubber og kan vare fra én dag til en hel ferieuge, og alderen er typisk fra 6-15 år. Hver dag har sit eget tema, som varierer fra arrangement til arrangement.