ABC FOR MENTAL SUNDHED LANDET RUNDT

 

I løbet af sommeren har der ikke været stille i ABC-lejren, og der er blevet afholdt en række arrangementer og aktiviteter.

 

Folkemødet på Bornholm

Under Folkemødet på Bornholm den 15.-18. juni var der fuld gang i den, da ABC for mental sundhed og ABC-partner Sund By Netværket, i samarbejde med bornholmske Cirkus Stjerneskud, bød på akrobatik, gøgleri, sjove klovnenæser og snakke om, hvordan man kan styrke og pleje sin mentale sundhed. Derudover blev der bl.a. arrangeret ABC-morgenyoga, hvor man kunne få en god og aktiv start på dagen.

 

Etape København

Den 22. juni afholdt DGI Storkøbenhavn, der er partner på ABC for mental sundhed, 4. etape af Etape København, der er et marathon-løb delt op i fem etaper fra den 19.-23. juni. En masse løbere gjorde noget aktivt, men som noget helt nyt var der også mulighed for at gøre noget sammen. I år kunne man nemlig løbe den sidste kilometer på 4. etape sammen med en ”opbakker” – en ven, veninde, ægtefælle, barn eller noget helt femte. Og det var en stor succes!

 

 

DGI Landstævnet

Også DGI Landsstævnet i Aalborg den 29. juni – 2. juli bød på ABC-aktiviteter – arrangeret af de to ABC-partnere DGI Storkøbenhavn og Aalborg Kommune. I Musikkens Hus kunne man høre om, hvorfor bevægelse i fællesskab er godt for den mentale sundhed, i Jomfru Ane Parken kunne man være aktiv sammen med andre med ABC-minigames, og fredag aften blev der afholdt et ABC-show i særklasse med performer Tore Munch. I alt deltog intet mindre end 25.000 i de fire dage med idræt, koncerter, fest og meget mere.

 

Spejdernes Lejr

I år var 37.000 deltagere fra ind- og udland samlet til Spejdernes Lejr 2017 den 22.-30. juli – Danmarks største spejderlejr. Lejren arrangeres bl.a. af Det Danske Spejderkorps, som er en del af ABC for mental sundhed. På lejren var der et hav af aktiviteter at vælge imellem. Nogle af målene med lejren var, at deltagerne gennem aktiviteterne opnåede solide personlige kompetencer, lærte at indgå i mange slags relationer, formåede at samarbejde samt at tage ansvar for fællesskabet.