Gør noget godt for miljøet og styrk din mentale sundhed

 

Ved at samle skrald i naturen gør du både noget aktivt og noget meningsfuldt. OG du kan med fordel gøre det sammen med andre. Miljøet vil elske dig for det, det vil dine medmennesker højst sandsynligt også – og så styrker du faktisk samtidig din mentale sundhed og trivsel.

 

Sommeren er endelig kommet, og alle vegne myldrer vi danskere udendørs for at nyde naturen, bylivet og sollyset. Og hvorfor så ikke benytte lejligheden til at styrke din mentale sundhed og gøre miljøet en tjeneste samtidig? Det er efterhånden velkendt, at motion er godt for vores psykiske velbefindende, og ny forskning peger på, at vi faktisk kan få et ekstra boost ved at motionere udendørs.

 

Samtidig er der kommet større fokus på, at vi alle hver især kan bidrage betydeligt til et renere miljø ved at samle affald i naturen, når vi alligevel er ude og nyde den. Og med ABC for mental sundhed for øje er det oplagt at kombinere de to aktiviteter, da budskaberne her jo netop er at gøre noget aktivt, gøre noget sammen og gøre noget meningsfuldt.

 

Hop i havnen og saml affald

Du kan for eksempel få god udendørs motion og samtidig give miljøet en hjælpende hånd ved at hoppe i en såkaldt GreenKayak (tidligere Miljøkajakken) og samle skrald flere steder i Københavns Havn. Man kan låne kajakken i to timer helt gratis og opleve København fra søsiden, hvis man til gengæld samler affald op undervejs.  

Og du kan tilmed gøre det med en god ven eller din familie, for en GreenKayak er en dobbeltkajak med god plads. Man behøver ingen erfaring i at ro kajak, og den kan ikke kæntre, så børnene kan også være med. Lån evt. flere kajakker og gør det til en leg, hvor I konkurrerer indbyrdes om, hvem der samler mest skrald på to timer.

 

 

Når man kommer tilbage fra turen, bliver affaldet vejet, registreret og sorteret for at blive klogere på, hvilke typer affald, der bliver smidt i havnen. Og for at genanvende så meget som muligt, naturligvis.   

 

Affald i naturen er et fælles ansvar

GreenKayak er et initiativ, som også har vundet indpas i andre havnebyer – både i Danmark og flere andre steder i Europa. Ligesom fx Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet har mange lignende tiltag i hele landet for at få os danskere til at hjælpe hinanden med at holde naturen ren. Det er nemlig et fælles ansvar.

 

Så bliv en af hverdagens affaldshelte og saml skrald næste gang du skal i skoven, på stranden eller i byen. Det styrker din mentale sundhed, for det er meningsfuldt, aktivt OG du kan gøre det sammen med andre.

 

Læs mere om GreenKayak her og om affaldssorteringen her.