JESPER ER FRIVILLIG OG GIVER ÆLDRE VIND I HÅRET

 

Jesper Lauridsen er 57 år og er frivillig i ’Cykling uden alder’, som er på en vigtig mission: At give ældre ret til vind i håret.

 

Hver eneste dag er hundredvis af frivillige piloter med til at virkeliggøre det fællesskab på hjul, som giver ældre og handicappede mulighed for at forblive en del af deres lokalsamfund, hverdagen og livet – trods manglende mobilitet. Siden begyndelsen i 2013 er over 3.600 frivillige piloter strømmet til for at cykle ture med ældre passagerer på plejehjem i hele Danmark. Jesper er en af de frivillige og fortæller om sit engagement:

 

”På et tidspunkt, så spørger alle jo nok sig selv – hvad skal jeg med det her liv? ’Cykling uden alder’ har lige pludselig givet mig det, at der er nogen, der kan bruge mig. Det at komme ud og give muligheden til ældre for at se, hvor skønt det er derude. Jeg tror, at der kommer nogle flere snakke – og noget mere blod og hjerte ind i nogle snakke, hvor man er i rummet og kan lade sig inspirere af de ting, der møder en på cykelturene. Det giver mig noget psykisk ballast, og det giver mig noget glæde, som jeg bruger hele tiden”.

 

 

 

Hver dag skabes nye relationer mellem personale, piloter og passagerer. På den måde styrkes fællesskabet mellem institution og civilsamfund – og mellem generationerne.

 

 

Frivilligt arbejde har ikke kun en effekt for andre – det bidrager også til ens egen mentale sundhed. Det ved vi fra forskning, som ABC for mental sundhed bygger på, der bl.a. viser en positiv sammenhæng mellem det at gøre noget for andre og ens egen mentale sundhed. Frivilligt arbejde øger nemlig ens selvværd og bidrager til mening i livet.

 

Se interviewet med Jesper i filmen her, og her kan du læse mere om ’Cykling uden alder’, som også er en af ABC for mental sundheds interessegrupper.