Kan kommunikation ændre adfærd?

 

Hvad skal der til for at få folk til at tage nye initiativer og gøre mere aktivt, sammen og meningsfuldt? Det er noget af det, vi vil blive klogere på med ABC for mental sundhed. Derfor igangsatte vi før jul en undersøgelse blandt jer – modtagerne af vores nyhedsbrev – for at finde ud af, om vores kampagnefilm og -elementer har virket, og hvad I generelt har syntes om dem.

 

Vi bliver glade, når vi dykker ned i tallene og de ting, I har skrevet til os! For indsatsen har virket. Over en tredjedel (34 procent) fortæller, at de ”I meget høj grad”, ”I høj grad” eller ”I nogen grad” har taget nye initiativer, der er med til at fremme deres mentale sundhed. Ni ud af ti (90 procent) synes, at filmene ”I meget høj grad”, ”I høj grad” eller ”I nogen grad” inspirerer til at tage nye initiativer, der forbedrer den mentale sundhed.

 

En fortæller, at hun på baggrund af filmene er blevet frivillig i Den gamle by i Aarhus, en er startet som frivillig på et hospice og er startet i en læsekreds, mens flere oplyser, at de har taget materialerne meget bogstaveligt og fx er startet med at vinterbade eller at synge gospel.

Tak til alle jer, der har hjulpet os med at sprede de gode budskaber om at gøre noget aktivt, noget sammen og noget meningsfuldt! Vi håber, vi kan få endnu flere med på vognen.