KRISTINE HAR VÆRET SPEJDER I 17 ÅR

 

Mød Kristine Glavind! Hun er 29 år gammel, bor i Aalborg og har været spejder i 17 år.

 

Kristine er engageret, frivillig spejderleder. Det er hun blandt andet fordi, hun kan se, hvordan det fællesskab, der opstår mellem de børn og unge, hun er leder for, har en positiv effekt på deres mentale sundhed. På et personligt plan får hun selv masser af energi af at være med til at skabe et godt fællesskab. Kristine fortæller:

 

De fællesskaber, vi bygger som spejdere, gør op med nogle af de ting, jeg synes karakteriserer vores tid, hvor der er et stort fokus på individet og dets præstationer. Jeg synes, det er fantastisk at være med i et fællesskab, hvor der er plads til alle, alle har en værdi, og hvor noget af det vigtigste er, at vi har det sjovt sammen”.

 

Kristine har tre gode råd, som hun gerne vil give videre:

 

  • Værn om dine sociale relationer – det er dem, du kan falde tilbage på, både når det går godt, og når det går mindre godt
  • Husk på og tænk over, hvad der virkelig er vigtigt i dit liv – hvad der betyder noget. Værn om det og dyrk det
  • Sørg for at have noget, du går op i – uanset hvad det er

 

 

 

 

Frivillige spejderledere som Kristine er hvert år med til at skabe meningsfulde aktiviteter og fællesskaber for børn og unge. Men frivilligt arbejde har ikke kun en effekt for andre – det bidrager også til ens egen mentale sundhed. Det ved vi fra forskning, som ABC for mental sundhed bygger på, der bl.a. viser en positiv sammenhæng mellem det at gøre noget for andre og ens egen mentale sundhed. Frivilligt arbejde øger nemlig ens selvværd og bidrager til mening i livet.